Sidhuvudbild

U-landsgruppen

En U-landsgrupp samlas i Betania Hult varannan vecka och producerar eller förmedlar en stor mängd varma sköna kläder och annan utrustning till människor i nöd i andra länder. En stor mängd babypaket sänds varje år till Erikshjälpen. Även till Vitryssland, Bolivia och Tanzania har det under åren förmedlats en hel del kläder och babypaket genom personer som direkt och på plats har kunnat förmedla bidragen till behövande.

Packning av nya babypaket

I varje babypaket finns tröja, skjorta, trosa, barnfilt, tvål och tygblöjor och varje år färdigställs omkring 150 paket. Räknar man med att varje nyfött barn har föräldrar och syskon så blir det kanske fem-sex hundra personer som får en hälsning om att det finns varmhjärtade medmänniskor som vill avsätta tid, kraft och pengar för att livet skall bli lite lättare att leva för de som drabbats av olycka.

Packning av nya babypaket

Ibland räcker det inte till att producera paketen tillsammans när det är U-landsgruppen utan mycket arbete sker även i hemmen. Flera bidragsgivare har inte möjlighet att vara med på träffarna men skänker antingen färdiga plagg eller materiel som andra kan färdigställa.

Bildspel-4a.jpg

Träffarnas största betydelse ligger nog i att de ger inspiration för arbetet och blir tillfälle för att samla in och sortera de arbeten som görs mellan träffarna.

Under träffarna blandas stor arbetskoncentration med en varm gemenskap runt kaffebordet

Bildspel5a.jpg

Adelövs Pingstförsamling
Besöksadress: Pingstkyrkan, Hult, Adelöv (För GPS sök på våra grannar "Hemma på Hult")
Postadress: c/o Siv Lärka Josefsson, Norra Storgatan 84, 573 34 Tranås
Tel.: Pastor Marianne Enell 070-525 13 15, Ordf,. Siv Lärka Josefsson 070-435 26 62 el.
Jörgen Birgersson 070-814 29 70.
Bankgiro: 225-5248